Pages

sâmbătă, 20 noiembrie 2010

Conopida cu branza(cascaval)

Una din retetele foarte folosite in Anglia dar neauzita in Romania este Conopida cu branza (Cauliflower Cheese). Fetitei mele ii place foarte mult. De aceea vreau sa o impartasesc si aici:

  • cartofi
  • 1 floare de conopida
  • 1/4 ceapa(taiata marunt) 
  • unt sau margarina 
  • 1 lingura de faina
  • 450ml lapte
  • cascaval sau branza tare rasa
Taie cartofii in cubulete si pune la fiert in apa intr-o oala destul de mare. Dupa 5 minute adauga conopida deja taiata in bucati mici(puteti adauga cu conopida si broccoli).
  • Ca sa faceti sotul de branza:
Prajiti ceapa in unt sau margarina, adaugati o alta lingura de margarina, iar cand margarina s-a topit adaugati faina si amestecati pana se omogenizeaza.
Adaugati o cantitate mica de lapte si amestecati, adaugati lapte iar si amestecati din nou(e foarte usor cu un tel de mana)-ar trebui sa folositi cam 450ml de lapte. Cu cat se incalzeste compozitia mai mult , incepe sa se ingroase. Continuati sa amestecati in timp ce se ingroasa. Apoi adaugati o mana de branza/cascaval ras si amestecati. Inchideti focul iar sosul de branza/cascaval e gata!
Scurgeti cartofii si conopida de apa si adaugati intr-o tava inalta. Peste cartofi si conopida turnati sosul de branza/cascaval, presarati pe deasupra cu branza/cascaval si bagati la cuptor pentru 15-20 minute la 180 de grade C.

Se poate servi cu carnati sau alte legume sau salata!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Popular Posts