- cartofi
- 1 floare de conopida
- 1/4 ceapa(taiata marunt)
- unt sau margarina
- 1 lingura de faina
- 450ml lapte
- cascaval sau branza tare rasa
- Ca sa faceti sotul de branza:
Adaugati o cantitate mica de lapte si amestecati, adaugati lapte iar si amestecati din nou(e foarte usor cu un tel de mana)-ar trebui sa folositi cam 450ml de lapte. Cu cat se incalzeste compozitia mai mult , incepe sa se ingroase. Continuati sa amestecati in timp ce se ingroasa. Apoi adaugati o mana de branza/cascaval ras si amestecati. Inchideti focul iar sosul de branza/cascaval e gata!
Scurgeti cartofii si conopida de apa si adaugati intr-o tava inalta. Peste cartofi si conopida turnati sosul de branza/cascaval, presarati pe deasupra cu branza/cascaval si bagati la cuptor pentru 15-20 minute la 180 de grade C.
Se poate servi cu carnati sau alte legume sau salata!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu